Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys vuonna 2009

 

Verottaja tukee kotona teetettävää ulkopuolista työtä kotitalousvähennyksen avulla.

 

Kotitalousvähennyksen määrä on 60% maksetusta työstä. Omavastuu on 100 euroa. Enimmäismäärä on 3000 euroa henkilöä kohden vuodessa. Aviopuolisot voivat siis vähentää yhteensä 6000 euroa. Vähennys tehdään suoraan verosta.

 

Esimerkiksi 1500 euron työstä saa siis 800 euron vähännyksen veroista

(1500*60% = 900-100 = 800€). Eli työn teettäminen maksaa sinulle todellisuudessa vain 700 euroa.  

 

Vähennykseen voidaan yhdistää kaikkien ostettujen palvelujen yhteissumma vuoden aikana. Hyväksyttäviä palveluja ovat kotitaloustyöt, hoiva- ja hoitotyöt, asunnun kunnossapito- ja perusparannustyöt sekä tietotekniikan ja viestintätekniikan laitteiden asennus-, kunnossapito- ja opastustyöt.

 

Voit siis vähentää kotona ja mökillä teetetyt tietokoneen, virtustorjunnan, tulostimen, internetyhteyden sekä langattoman verkon asennukseen, korjaukseen ja koulutukseen liittyvät kulut. Vähennys koskee työn osuutta. Vähennys ei kata ostettavia tarvikkeita tai laitteita. Sinun ei tarvitse omistaa asuntoa tai mökkiä, vähennyksen edellytys on asuminen, ei omistaminen.

 

Vähennyksen saat tehdä myös isovanhempien asunnossa tai mökissä teetetystä työstä.

 

Miten saan vähennyksen käytännössä?
Säilytä hyväksyttävien palveluiden maksetut laskut, joista selviää työn luonne. Ilmoita tiedot erillisellä verottajan lomakkeella veroilmoituksen yhteydessä, kun saat sen tarkistettavaksi.

 

Voit myös ilmoittaa kesken vuoden teettämäsi työn määrän verottajalle, joilloin saat uuden entistä pienemmän ennakonpidätysprosentin loppuvuodelle. Näin toimien saat hyödyn käyttöösi jos verovuoden aikana.

 

Kotitalousvähennys on määritelty Tuloverolaissa, katso 127§.

Lisätietoja verottajalta ja myös http://www.kotitalousvahennys.fi

 

 
     Kätevät palvelumuotomme:
Kotikäynnit
Noudot
Palvelupiste
 
     Palvelupisteemme sijainti:
         Virpikuja 3, Koivukylä
         01360 Vantaa
         (Käynti Kytötien puolelta)
         Puh. 050 406 2881
ks. kartta


Apua kaikkiin ongelmiin: Laiteviat - Virukset - Ohjelmahäiriöt - Yhteyshäiriöt | Palvelua kaikkiin tarpeisiin: Ohjelmien ja järjestelmien asennukset - Käyttöopastukset - Kuntohuollot